Драги родитељи / ученици,

Од понедељка 30. 11. 2020. образовно – васпитни рад у другом циклусу основне школе остварјује се путем наставе на даљину уз коришћење платформе Google G Suite for Education и путем Јавног медијског сервиса Србије. Према измени школског календара, прво полугодиште завршава се 18.12.2020. године. Зимски распуст траје од 21. 12. 2020. до 15. 1. 2021., а друго полугодиште почиње 18. 1. 2021. године.

У оквиру наставе на даљину ученици су у обавези да прате ТВ часове на медијском сервису и да учествују у раду у Google учионици.

Термини реализације ТВ часова:

– Ученици 5. разреда прате наставу на РТС 2 од 8-9:40

– Ученици 6. разреда прате наставу на РТС 3 од 8-9:40

– Ученици 7. разреда прате наставу на РТС 3 од 9:45 до 11:25

– Ученици 8. разреда прате наставу на РТС 3 од 11:30- 13:45

По потреби, наставници у договору са ученицима могу заказати онлајн видео састанак, размену порука и форумске дискусије у оквиру свог термина за час. Такви часови имају за сврху додатно појашњење садржаја и простор су за разрешавање недоумица. Ученик има обавезу да буде у Google учионици у терминима часа, ако је то претходно договорено са наставником. У супротном, материјал може преузети у било које доба дана.

За све ученике који нису у могућности да прате електронски вид комуникације, школа обезбеђује материјал у папирној форми. Материјал ученик преузима у школи уторком и петком у периоду од 8-11 часова, и том приликом враћа урађене задатке од претходне недеље који ће затим бити прослеђени наставнику.

Важно је да ученици прате упутства предметних наставника, јер ће сваки наставник појединачно ближе одредити на који начин ће се одвијати настава за његов предмет.

Када је реч о закључивању оцена за прво полугодиште, уколико је незадовољан предлогом закључне оцене, ученик ће имати могућност да дође у школу и поправи оцену. О терминима доласка у школу ученици ће накнадно добити информације од одељењских старешина.

Чувајте се и останите нам здраво!

Правила понашања за време пандемије

Поштовани родитељи и ученици, због погоршања епидемиолошке ситуације у нашој земљи подсећамо вас на правила понашања за време трајања пандемије како бисмо сви заједно били безбеднији:

  • Особе које доводе децу у школу не улазе у објекат већ их прате до улаза где их преузима учитељ или дежурни наставник и обавезно носе заштитну маску тако да покрива нос, уста и браду.

  • Приликом уласка у школу обавеза свих ученика је да ставе маску, дезинфикују руке и пређу кроз дезобаријеру са обе ноге.

  • Десна страна степеништа служи за пењање, док се лева страна користи за силазак низ степенице. Потребно водите рачуна о безбедној дистаници од 1,5 метара.

  • Ученици маске носе све док не седну у своју клупу. Маску могу одложити  док седе на свом месту и слушају наставу, али је морају ставити приликом сваког разговора и одговарања.  Маска се обавезно користи и приликом било којег кретања ван клупе, одласка на одмор или у тоалет. Потребно је да ученици у ранцу увек имају по једну резервну заштитну маску.

  • Уколико ученик има респираторну инфекцију остаје код куће и јавља се свом изабраном лекару. Уколико се симптоми појаве у школи, ученик се смешта у просторију за изолацију и обавештава се родитељ.

  • Уколико је неко од ученика био у контакту са Ковид позитивним пацијентом, о томе обавештава одењењског старешину и не долази на наставу.

  • Уколико је неко од чланова породице ученика  позитиван на вирус, ученик не долази на наставу и о томе обавештава одељењског старешину

 

Ванредно стање

Због тренутне епидемиолошке ситуације у земљи, привремено је заустављен непосредни васпитно-образовни рад. За ученике основне школе Министарство преосвете је припремило садржај за учење на даљину који ће се емитовати на Радио телевизији Србије, Канал 3.

РАСПОРЕД НАСТАВЕ ПРАТИТЕ НА www.rasporednastave.gov.rs

ОБАВЕШТЕЊЕ за родитеље/законске заступнике ученика о настави на даљину током ванредног стања је на следећем линку

yuupa https://www.fapjunk.com wannajizz