„И ја знам да плешем“

 

После дуже паузе и пандемије корона вируса вратили смо се плесном подијуму. У сарадњи са Центром за културу и образовање и Студиом РМП , 6. 12. 2022. године одржано је VII школско такмичење 2022/2023 – “И ја знам да плешем”.

Такмичење „ И ја знам да плешем“ пружа могућност ученицима да кроз покрет, плес и музику покажу свој таленат, оригиналност, афирмишу своју школу широј јавности.

Учесници такмичења су били ученици који имају талента и умећа у плесном спорту, од другог до четвртог разреда. Нашу школу је представило 12 плесних парова, који су се такмичили у извођењу: енглеског валцера, диско фокса и ча,ча,ча.

Изведена је и кореографија „Пусти, пусти моду“ за све учеснике такмичења. Деца су радо играла уз ову нумеру и на тај начин су ученици охрабрени да се баве плесом, као делом општег образовања.

Свака кореографија захтевала је велики број понављања како би на крају постала савршено укомпонован и синхронизован скуп лепих и комплетних покрета . Извођење плесова захтевало је беспрекорну изведбу. У складу са наведеним захтевима, ученици наше школе су заузели прво место на такмичењу. Пехар који су освојили краси просторије наше школе. Сви учесници су добили захвалнице, дипломе “И ја знам да плешем”.

Ово такмичење пратио је веики број ученика и родитеља како из наше школе, тако и из осталих основних школа .

Андријана Стојадиновић, учитељица

yuupa https://www.fapjunk.com wannajizz