РЕЧ ДИРЕКТОРА

ОРАШАЦ – неко би рекао наизглед мало село, али по историјском значају ипак велико. Место настанка слободе и слободарског духа који и данас живи у нама.

„Народна школа – спомен на устанак под Карађорђем у Орашцу захвална Шумадија подиже овај дом за спомен и славу Великом Карађорђу и осталим многозаслужним прецима, који 1804. године на овом месту дигоше устанак и отпочеше велико дело народног ослобођења и уједињења.“

Наша школа је сведок времена које тече, а дух традиције и наших предака је ипак присутан, јер ми смо ПОТОМЦИ ДОСТОЈНИ НАШИХ ПРЕДАКА!

Основна школа “Први српски устанак“ у Орашцу и Копљарима са поносом носи своје име у срцу Шумадије. Ове, 2023. године славимо 90. рођендан. Давне 1933. године ова стамена лепотица отворила је своја врата за будуће нараштаје, и ево већ 90 година уназад ствара и ствараће у будућности многе лекаре, учитеље, инжењере, васпитаче, уметнике и друге велике људе који у својим срцима носе своје место као печат љубави и слободе. Карађорђе, наш узор и покретач, показао нам је да је идеја у коју се верује уједно и идеја коју је могуће остварити. Ходницима ових школа протиче река знања, лепоте и радости. Ученици су наша енергија и заједно са њима рушимо све границе у освајању и времена и простора око нас, непознатих али не и неосвојивих знања. Учимо се да учимо, чувамо и преносимо оно што је било и по чему смо препознатљиви, али се трудимо и да идемо у корак са временом. Дигитално доба нас покреће да се усавршавамо како бисмо на прави начин данас повезали оно што је било јуче, а зарад свега што нас чека сутра.

У нашој школи се осећа тимски дух, дух заједништва који нас усмерава да чувамо традицију и прошлост уткану у сваки камен наше школе.

Са вером у још светлију и лепшу будућност – Сретнимо се на Сретење!!!

Милијана Петровић

директорка школе

yuupa https://www.fapjunk.com wannajizz