Покретна библиотека

МЕСЕЦ КЊИГЕ – ПОКРЕТНА БИБЛИОТЕКА

Школска библиотека је носилац више стваралачких акција везаних за афирмацију књиге и читалаштва.

У октобру је у сарадњи са ђачким парламентом обележила „Месец књиге“. Тим поводом је организовала изложбу књига у холу школе и слободан простор за размену ученичких књига, сликовнице за најмлађе и некњижне грађе под називом „Покретна библиотека“ – слободна размена књига. Ученици млађих и старијих разреда су доносили и размењивали књиге које су прочитали за књиге које су желели да прочитају или поклоне другима.

Иако су се времена променила, значај писане речи је остао исти. Добра књига подстиче развој интелигенције, повезивање говорног и писаног језика, обогаћивање речника, продубљује машту и доприноси развоју креативног мишљења, усвајању моралних вредности и хуманих порука. То је активност која се преноси с генерације на генерацију и готово свако дете у њој ужива. И зато уживајте у тренуцима с књигом, размењујте, препоручујте и распитујте се о књигама, цените књижевност и сетите се да је књига најбољи поклон!

ВУК СТЕФАНОВИЋ КАРАЏИЋ

У новембру у сарадњи са школском библиотеком ученици другог разреда су заједно са учитељицом Слађаном Мрљеш и библиотекарком Маријом Мићић реализовали час школске лектире на тему Вук Стефановић Караџић – Избор из народних умотворина.

Ученици су у свом истраживачком раду заједно са учитељицом Слађом припремили тематске области: Вук као дечак, Вукова породица, Вуков допринос српском језику и народу и културни споменици подигнути Вуку у част. Живо су дискутовали и одговарали на питања везана за наведене области, рецитовали стихове о Вуку, слушали сликовито излагање библиотекарке о Вуковом животу и делу. Имали су и прилику да виде и разгледају најважнија дела Вука Караџића. Час је имао за циљ да прошири знања о животу, делу и раду нашег реформатора, као и неговање народне традиције, креативности и стваралаштва, и да мотивише ученике за даљи рад и нова сазнања.

СВЕТСКИ ДАН ЉУБАЗНОСТИ И ДОБРОТЕ

У сарадњи са директорком школе и учитељима библиотекарка Марија Мићић је изненадила ученике наше школе у Копљарима и Орашцу са пуном корпом слатких колача са поруком:

,,Даруј некоме своје време, подршку, лепу реч, савет, осмех, љубав, наду, пријатељство, знање, загрљај, захвалност, оброк, чоколаду, љубазност…

Љубазност шири доброту. Бити љубазан не значи љубазност само према другим људима, већ и према биљкама и животињама. Будите добри и према себи!

Зато данас, али и сваки други дан ширите љубазност и доброту!

СРЕЋАН ВАМ СВЕТСКИ ДАН ЉУБАЗНОСТИ И ДОБРОТЕ!“

Делила је осмех и загрљај, заједно са учитељима говорила о великом значају љубазности и доброте, добила дивне поруке, осмехе и загрљаје од ученика.

Марија Мићић, наставница енглеског језика и библиотекар

yuupa https://www.fapjunk.com wannajizz