Школски лист

Први број школских новина под називом “Први српски устанак” изашао је из штампе 15. Фебруара 2004. године поводом обележавања 200 година од подизања Првог српског устанка. Темацки је посвећен подизању Спомен школе, прослави освећења школе, значајним датумима и догађајима из историјата школе, првим учитељима и директорима који су радили у школи, прослави сто годишњице Првог српског устанка, прослави стотридесете годишњице прославе Првог српског устанка, о приредби ученика поводом обележавања два века од устанка, о прослави обележавања Два века Вука Караџића у Орашцу, украшене са ликовним и литерарним радовима ученика о школи и Карађорђу. Први број новина дељен је свим званицама прославе, гостима, дипломатском кору, ученицима и посетиоцима централне прославе.

Од тада па до данас, већ 10 година, школски лист излази сваке године 15. фебруара поводом обележавања Дана школе и прославе обележавања подизања Првог српског устанка. У листу преовлађују успеси школе, битна догађања, гостовања у школи и гостовања школе на другим местима, сусрети са позатима, признања која добијамо за свој рад, начини извођења савремене наставе, активности које спроводимо са ученицима и родитељима, успесима које ученици постижу на такмичењима, сећања на истакнуте раднике, ликовни и литерарни радови ученика.

Одабир текстова, фотографија, ликовних и литерарних радова врши Тим за израду школских новина кога чине ученици и радници школе. Штампање новина ради штампарија “Графопак” из Аранђеловац. Овом приликом им захваљујемо на успешној сарадњи и квалитету новина који је из године у годину све бољи.

Број XVI

Број XI

Број X

yuupa https://www.fapjunk.com wannajizz