Успеси ученика

Такмичење у изражајном читању

Ученице Анастасија Васиљевић II1 и Ивана Јоксимовић III1, учествовале су на општинском такмичењу у изражајном читању. Анастасији честитке за учешће, а Ивани на освојеном III месту! Браво!

Такмичење у одбојци

На Општинском такмичењу у одбојци, ученице наше школе освојиле су треће место

Турнир у фудбалу

На турниру ,,Равноправност полова” у оргизацији Општине Аранђеловац наше девојчице су освојиле II место. У полуфиналу бољим извођењем пенала победиле су ОШ,,Милан Илић Чича”, а у финалу су поражене од девојчица из Бање резултатом 0:3. За најбољег голмана турнира проглашена је Душанка Кричка.

Награда за посебност

На четвртом фестивалу позоришне сцене основне школе у организацији Центра за културу и образовање Општине Аранђеловац нисмо освојили прво место. Освојили смо много више –Специјалну награду за посебност у позоришном изражају. У преводу-ТОТАЛНО ДРУКЧИЈИ ОД СВИХ.

Такмичење ,,И ја знам да плешем” 23.11.2018.

На финалној вечери такмичења “И ја знам да плешем” ученици наше школе освојили су: 1.МЕСТО-ПЛЕСНА ГРУПА 3.МЕСТО-ПЛЕСНИ ПАР 3.МЕСТО-ЕКИПНО СВЕ ЧЕСТИТКЕ!!

Такмичење у фудбалу

Најмађа екипа општинског првенства у фудбалу за основне школе.

Такмичење у изражајном читању

Одржано је Општинско такмичење у изражајном читању. Ученица првог разреда Анастасија Васиљевић, освојила је друго место.

Такмичење у шаху

На Регионалном такмичењу у шаху које је одржано 17.03.2018-те у ОШ ,,Јован Поповић” у Крагујевцу, наша ученица Маријана Лукић је освојила III место! Честитамо Маријани и наставници Андреи Боца!

Такмичење из технике и технологије

На Општинском такмичењу из технике и технологије-дисциплина практична израда по задатку, наша ученица V разреда Стефановић Маја освојила је II место. Честитке за ученицу и наставника Васиљевић Ивана!

Такмичење из биологије

На Општинском такмичењу из биологије које је одржано у ОШ ,,Милан Илић Чича” у Аранђеловцу 17.03.2018-те, ПРЕКОВИЋ СТЕФАН, ученик шестог разреда наше школе, освојио је II место. Све честитке за Стефана и наставницу биологије Цветковић Татјану!

Такмичење из географије

Општинско такмичење из географије одржано је 11.марта у ОШ ,,Душан Радоњић” у Бањи. Школу су представљали ученици осмог разреда Јована Вујисић и Марко Анић који је освојио III место. Захваљујемо се и честитамо ученицима и њиховом наставнику Дарку Јовановић.

Финале плесног такмичења

Финале плесног такмичења ,,И ја знам да плешем” одржано је 28. новемба и наша школа је освојила друго место. Као најбољи плесни пар проглашени су ученици наше школе Теодора Милојевић и Вук Пајевић. Сара Старчевић и Лука Стојановић освојили су 5. место а Марија Прековић и Алекса Лазаревић 4. место. Групна тачка, коју су извели ученици првог и другог разреда, заузела је прво место. ВЕЛИКО БРАВО ЗА НАШЕ МАЛИШАНЕ!!

Учитељица Слађана Мрљеш

Такмичење у плесу

Одржано је такмичење у плесу под називом ,,И ја знам да плешем” где је учествовало 9 парова и сви су прошли у финале. Погледајте делић атмосфере.

,,ДЕЦА СУ УКРАС СВЕТА“

Да , те вечери 28.11.2016.године, наши ученици су били украс школе ,,Први српски устанак“, украс села Орашца, украс света!!!

Одржано је такмичење у плесу. Били смо учесници пројекта,,И ја знам да плешем „ чији су организатори плесна школа РМП и општина Аранђеловац. На такмичењу је учествовало 9 основних школа.

Сви обучени у бело, са цветићима у коси , наши ученици су се издвајали од свих осталих учесника и били препознатљиви на сцени. Са великом озбиљношћу приступили су задатку. Слушали су упутства и све спроводили у дело. Подигнута лица, поглед мало у страну, правилан став док играју валцер, па после тога су се трудили да прате бржи ритам игара ча, ча, ча и диска.

Бројали су у себи, па и на глас, тражили погледе учитеља и родитеља, трудили се најбоље што могу. Постигли су велики успех! Освојили су треће место! С обзиром да градске школе имају већи број ученика, то је за нас изузетан успех.

Посебно смо поносни на наше мале представнике. Ученице првог и другог разреда изводиле су слободну игру. Оне су наступале уз композицију ,, Деца су украс света“.Биле у најмлађе учеснице на такмичењу. То их није обесхрабрило, већ напротив. Као лептирић и цветићи летеле су по сцени. Њихов наступ је био пропраћен великим аплаузом. Оне, су такође, освојиле 3. место.

Најлепше од свега, је то што су се ученици бескрајно забављали, дружили, осетили такмичарски дух!А, ми учитељи : Лидија, Милина, Горан и Слађана ? Били смо поносни на њих. Поносни пре свега на њихов труд, пристојно понашање и наравно на освојено треће место.

Захваљујемо се родитељима на дивној сарадњи и разумевању.

Учитељица Слађа

( руководилац музичке секције )

Oпштинско такмичење

Честитамо нашим ученицама Невени Лазаревић, Јовани Лазаревић и професору Синиши Јовановић на освојеном трећем месту на Oпштинском такмичењу ,,Наши дарови”, које је одржано 27.05.2016. на градском тргу у Аранђеловцу.

Oпштинско такмичење за више разреде

Честитамо ученици седмог разреда Исидори Недић и наставници Тамари Јанковић на освојеном трећем месту на Општинском такмичењу у изражајном читању које је одржано 18.05.2016. у организацији Народне библиотеке ,,Свети Сава”, Аранђеловац. На такмичењу је учествовало 32 ученика из 10 основних школа са по једним кандидатом из сваког узраста.

Oпштинско такмичење за ниже разреде

Честитамо ученици четвртог разреда издвојеног одељења у Копљарима, Милици Матијевић и наставници Даници Ђуровић на освојеном трећем месту на Општинском такмичењу у изражајном читању које је одржано 17.05.2016. у организацији Народне библиотеке ,,Свети Сава”, Аранђеловац. На такмичењу је учествовало 37 ученика из свих 11 основних школа са по једним кандидатом из сваког узраста.

Републичко такмичење Књижевене олимпијаде

Републичко такмичење Књижевне олимпијаде се одржало 14.05.2016. у Сремским Карловцима. Нашу школу представила је ученица VIII разреда Селена Михаиловић и освојила ТРЕЋЕ место. За изузетан успех велику захвалност упућујемо и нашој професорки српског језика Тамари Јанковић. Све честитке! Фотографије погледајте у одељку Фото галерија.

Oкружно такмичењe у стоном тенису

На окружном такмичењу у стоном тенису нашу општину су представљали ученици осмог разреда наше школе: Милојевић Никола, Матијашевић Урош и Терзић Ненад. У конкуренцији 2 екипе поменути ученици су поражени од фаворизованих ученика ОШ Стеван Сремчевић из Крагујевца и тим поразом су освојили друго место у округу.

Ученик Милојевић Никола је наступио у појединачној конкуренцији, где је у финалу поражен и на тај начин постао другопласирани у округу. Такмичење је одржано 22.10.2013 године. Као признање за остварени успех екипа и појединац су награђени дипломама.

Игор Хочевар
професор физичког васпитања

Oпштинско такмичењe у стоном тенису

На општинском такмичењу у стоном тенису нашу школу су представљали ученици осмог разреда: Милојевић Никола, Матијашевић Урош и Терзић Ненад. У конкуренцији 10 екипа поменути ученици су, у веома занимљивом финалу, победили фаворизоване ученике ОШ Свети Сава резултатом 2:1 и понели титулу најбоље екипе у нашој општини. Такмичење је одржано 17.10.2013 године у просторијама стонотениског клуба, а домаћин и организатор такмичења је била школа Илија Гарашанин. Као признање за остварени успех екипа је награђена великим пехаром, који ће трајно красити просторије школе. Исти ученици ће представљати општину Аранђеловац у мушкој конкуренцији, на окружном такмичењу у Крагујевцу.

Игор Хочевар

yuupa https://www.fapjunk.com wannajizz