Напиши писмо, упознај новог пријатеља

Пројекат ,,Напиши писмо, упознај новог пријатеља“ је пројекат који реализују наша школа и школа из Качарева ,,Жарко Зрењанин“ у школској 2022/2023. години.
У току првог полугодишта ученици другог и трећег разреда наше школе добили су писмо од друга из Качарева. Било је то велико изненађење и радост за њих.
Пре Нове године, узвратили су одговор и написали писмо другу којег су извукли насумице. Реализовали смо посету Поште у Орашцу и научили, не само форму и начин писања писма већ и како га послати. Имали су задатак да кроз писмо, свог друга упознају са својом породицом, интересовањима и успесима.

У другом полугодишту у плану су следеће активности:
• на часу Дигиталног света – виђење и разговор преко Гугл мита.
( Одржаћемо заједнички час са другарима)
• на часовима слободних активности: прављење сувенира за поклон другарима и припремање потребног материјала за плакат на којем ћемо представити школу.
• обостране посете
Ученици ће припремити слике свог краја у прошлости и сада, писаће о изгледу рељефа на којем је изграђено насеље, парковима, споменицима, музеју.
Припремљен материјал носиће у школу у Качареву .
Такође, дочекаћемо госте у јуну месецу код нас.
У плану нам је да реализујемо квизове из Света око нас, интерактивне игре, спортске игре, посете вештачком језеру у Качареву и Марићевића јаруге и музеја код нас.
Остварићемо нове контакте, стећи нове другаре, представити своје мало брдовито место у најлепшем светлу и упознати неке нове равничарске крајеве.

Слађана Мрљеш, учитељица

yuupa https://www.fapjunk.com wannajizz