ОСНОВНА ШКОЛА
ПРВИ СРПСКИ УСТАНАК

Успеси ученика

Такмичење у изражајном читању


Ученице Анастасија Васиљевић II1 и Ивана Јоксимовић III1, учествовале су на општинском такмичењу у изражајном читању. Анастасији честитке за учешће а Ивани на освојеном III месту! Браво!


Такмичење у одбојци


На Општинском такмичењу у одбојци, ученице наше школе освојиле су треће место.


Турнир у фудбалу


На турниру ,,Равноправност полова'' у оргизацији Општине Аранђеловац наше девојчице су освојиле II место. У полуфиналу бољим извођењем пенала победиле су ОШ,,Милан Илић Чича'', а у финалу су поражене од девојчица из Бање резултатом 0:3. За најбољег голмана турнира проглашена је Душанка Кричка.


Награда за посебност


На четвртом фестивалу позоришне сцене основне школе у организацији Центра за културу и образовање Општине Аранђеловац нисмо освојили прво место. Освојили смо много више –Специјалну награду за посебност у позоришном изражају. У преводу-ТОТАЛНО ДРУКЧИЈИ ОД СВИХ.


Такмичење ,,И ја знам да плешем'' 23.11.2018.


На финалној вечери такмичења "И ја знам да плешем" ученици наше школе освојили су: 1.МЕСТО-ПЛЕСНА ГРУПА 3.МЕСТО-ПЛЕСНИ ПАР 3.МЕСТО-ЕКИПНО СВЕ ЧЕСТИТКЕ!!


Такмичење у фудбалу


Најмађа екипа општинског првенства у фудбалу за основне школе.


Такмичење у изражајном читању


Одржано је Општинско такмичење у изражајном читању. Ученица првог разреда Анастасија Васиљевић, освојила је друго место.


Такмичење у шаху


На Регионалном такмичењу у шаху које је одржано 17.03.2018-те у ОШ ,,Јован Поповић'' у Крагујевцу, наша ученица Маријана Лукић је освојила III место! Честитамо Маријани и наставници Андреи Боца!


Такмичење из технике и технологије


На Општинском такмичењу из технике и технологије-дисциплина практична израда по задатку, наша ученица V разреда Стефановић Маја освојила је II место. Честитке за ученицу и наставника Васиљевић Ивана!


Такмичење из биологије


На Општинском такмичењу из биологије које је одржано у ОШ ,,Милан Илић Чича'' у Аранђеловцу 17.03.2018-те, ПРЕКОВИЋ СТЕФАН, ученик шестог разреда наше школе, освојио је II место. Све честитке за Стефана и наставницу биологије Цветковић Татјану!


Такмичење из географије


Општинско такмичење из географије одржано је 11.марта у ОШ ,,Душан Радоњић" у Бањи. Школу су представљали ученици осмог разреда Јована Вујисић и Марко Анић који је освојио III место. Захваљујемо се и честитамо ученицима и њиховом наставнику Дарку Јовановић.


Финале плесног такмичења


Финале плесног такмичења ,,И ја знам да плешем'' одржано је 28. новемба и наша школа је освојила друго место. Као најбољи плесни пар проглашени су ученици наше школе Теодора Милојевић и Вук Пајевић. Сара Старчевић и Лука Стојановић освојили су 5. место а Марија Прековић и Алекса Лазаревић 4. место. Групна тачка, коју су извели ученици првог и другог разреда, заузела је прво место. ВЕЛИКО БРАВО ЗА НАШЕ МАЛИШАНЕ!!

Учитељица Слађана Мрљеш


Такмичење у плесу


Одржано је такмичење у плесу под називом ,,И ја знам да плешем'' где је учествовало 9 парова и сви су прошли у финале. Погледајте делић атмосфере.


,,ДЕЦА СУ УКРАС СВЕТА“

Да , те вечери 28.11.2016.године, наши ученици су били украс школе ,,Први српски устанак“, украс села Орашца, украс света!!!

Одржано је такмичење у плесу. Били смо учесници пројекта,,И ја знам да плешем „ чији су организатори плесна школа РМП и општина Аранђеловац. На такмичењу је учествовало 9 основних школа.

Сви обучени у бело, са цветићима у коси , наши ученици су се издвајали од свих осталих учесника и били препознатљиви на сцени. Са великом озбиљношћу приступили су задатку. Слушали су упутства и све спроводили у дело. Подигнута лица, поглед мало у страну, правилан став док играју валцер, па после тога су се трудили да прате бржи ритам игара ча, ча, ча и диска.

Бројали су у себи, па и на глас, тражили погледе учитеља и родитеља, трудили се најбоље што могу. Постигли су велики успех! Освојили су треће место! С обзиром да градске школе имају већи број ученика, то је за нас изузетан успех.

Посебно смо поносни на наше мале представнике. Ученице првог и другог разреда изводиле су слободну игру. Оне су наступале уз композицију ,, Деца су украс света“.Биле у најмлађе учеснице на такмичењу. То их није обесхрабрило, већ напротив. Као лептирић и цветићи летеле су по сцени. Њихов наступ је био пропраћен великим аплаузом. Оне, су такође, освојиле 3. место.

Најлепше од свега, је то што су се ученици бескрајно забављали, дружили, осетили такмичарски дух!А, ми учитељи : Лидија, Милина, Горан и Слађана ? Били смо поносни на њих. Поносни пре свега на њихов труд, пристојно понашање и наравно на освојено треће место.

Захваљујемо се родитељима на дивној сарадњи и разумевању.

Учитељица Слађа

( руководилац музичке секције )Oпштинско такмичење


Честитамо нашим ученицама Невени Лазаревић, Јовани Лазаревић и професору Синиши Јовановић на освојеном трећем месту на Oпштинском такмичењу ,,Наши дарови'', које је одржано 27.05.2016. на градском тргу у Аранђеловцу.

Oпштинско такмичење за више разреде


Честитамо ученици седмог разреда Исидори Недић и наставници Тамари Јанковић на освојеном трећем месту на Општинском такмичењу у изражајном читању које је одржано 18.05.2016. у организацији Народне библиотеке ,,Свети Сава'', Аранђеловац. На такмичењу је учествовало 32 ученика из 10 основних школа са по једним кандидатом из сваког узраста.

Oпштинско такмичење за ниже разреде


Честитамо ученици четвртог разреда издвојеног одељења у Копљарима, Милици Матијевић и наставници Даници Ђуровић на освојеном трећем месту на Општинском такмичењу у изражајном читању које је одржано 17.05.2016. у организацији Народне библиотеке ,,Свети Сава'', Аранђеловац. На такмичењу је учествовало 37 ученика из свих 11 основних школа са по једним кандидатом из сваког узраста.

Републичко такмичење Књижевене олимпијаде


Републичко такмичење Књижевне олимпијаде се одржало 14.05.2016. у Сремским Карловцима. Нашу школу представила је ученица VIII разреда Селена Михаиловић и освојила ТРЕЋЕ место. За изузетан успех велику захвалност упућујемо и нашој професорки српског језика Тамари Јанковић. Све честитке! Фотографије погледајте у одељку Фото галерија.


Освојене дипломе

Oкружно такмичењe у стоном тенису


На окружном такмичењу у стоном тенису нашу општину су представљали ученици осмог разреда наше школе: Милојевић Никола, Матијашевић Урош и Терзић Ненад. У конкуренцији 2 екипе поменути ученици су поражени од фаворизованих ученика ОШ Стеван Сремчевић из Крагујевца и тим поразом су освојили друго место у округу.

Ученик Милојевић Никола је наступио у појединачној конкуренцији, где је у финалу поражен и на тај начин постао другопласирани у округу. Такмичење је одржано 22.10.2013 године. Као признање за остварени успех екипа и појединац су награђени дипломама.

Игор Хочевар
професор физичког васпитања

Oпштинско такмичењe у стоном тенису


На општинском такмичењу у стоном тенису нашу школу су представљали ученици осмог разреда: Милојевић Никола, Матијашевић Урош и Терзић Ненад. У конкуренцији 10 екипа поменути ученици су, у веома занимљивом финалу, победили фаворизоване ученике ОШ Свети Сава резултатом 2:1 и понели титулу најбоље екипе у нашој општини. Такмичење је одржано 17.10.2013 године у просторијама стонотениског клуба, а домаћин и организатор такмичења је била школа Илија Гарашанин. Као признање за остварени успех екипа је награђена великим пехаром, који ће трајно красити просторије школе. Исти ученици ће представљати општину Аранђеловац у мушкој конкуренцији, на окружном такмичењу у Крагујевцу.

Игор Хочевар

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

01.04.2020.

Упис

Исказивање интересовања за упис у основну школу еУправа

14.02.2020.

Дан шкокле

Видео прилоге у вези Дана наше школе можете погледати у Видео галерији, као и у Фото галерији где су забележени неки од најзанимљивијих тренутака.

30.11.2019.

1804 PICTURES

Најновији видео прилог о нашој школи, погледајте у Видео галерији.

11.10.2019.

Дечија недеља

Како су протекле неке од активности приликом обележавања Дечије недеље погледајте у Фото галерији.

04.06.2019.

Карађорђе се вратио у Орашац

Нашу школу, 27.маја посетила је ОШ "Карађорђе" из Тополе, том приликом за ученике је одржан Угледни час,

28.05.2019.

Нове активности

Мноштво новог садржаја погледајте у одељцима ваннаставних активности, стручно усавршавање,успеси ученика као и у видео галерији.

02.04.2019.

Пролећне активности

Ученици наше школе су прве суботе Великог поста присуствовали Светој Литургији у храму Вазнесења Господњег у Орашцу, можете погледати како су протекли Причешће и приредба као и најновије ваннаставне активности.

05.03.2019.

Такмичење у одбојци

На такмичењу у одбојци девојчице из наше школе су освојиле ТРЕЋЕ место.

14.02.2019.

ДАН ШКОЛЕ

Погледајте фотографије са прославе Дана школе, као и ново издање нашег школског часописа.

27.01.2019.

Школска слава

Обележена је школска слава Свети Сава.

25.12.2018.

Резултати на такмичењима

Сјајне резултате наших ученика из области спорта и културе можете погледати у одељку Успеси ученика

27.11.2018.

Најновија дешавања

Наша школа је имала част да угости познатог глумца Александра Дунић. Такође, можете погледати резултате такмичења ,,И ја знам да плешем'' а препоручујемо и документарну емисију о нашој школи ,,Лајкуј здање за знање''

23.10.2018.

Француско-српско пријатељство

Како је реализован пројекат сарадње са Француском школом из Београда, можете погледати путем репортаже у нашој видео галерији као и фотографије у ваннаставним активностима

16.10.2018.

Живим здраво и срећно

Активности у духу дечије недеље као и посете ученика наше школе различитим локалитетима, можете погледати у ваннаставним активностима.

02.10.2018.

Дечија недеља

У оквиру дечије недеље наша школа је имала посету РК ,,Шамот'' и ЖРК ,,Бекамент'' као и приказ активности Ватрогасне јединице Аранђеловац и Црвеног крста. Како су протекле посете погледајте на ваннаставним активностима.

13.09.2018.

Час историје

Фотографије посете Народном музеју Аранђеловца можете погледати у Фото галерији.

05.06.2018.

Утисци ученика

Како су ученици доживели посете у оквиру пројекта Професионална оријентација и учешће у ученичкој радионици погледајте у одељку ваннаставне активности. Такође, погледајте занимљиве фотографије разних активности у нашој Фото галерији.

14.05.2018.

Лутке у настави

Како лутка може бити ефикасно средство у настави, погледајте детаљније у ваннаставне активности.

08.05.2018.

Веронаука

На блогу нашег наставника веронауке можете погледати како је реализован Излет за ученике од првог до четвртог разреда који похађају часове верске наставе у нашој школи.

27.04.2018.

Активности у школи

Најновије активности у нашој школи можете погледати у одељку ваннаставне активности.

25.04.2018.

Посета Пошти

Ученици првог и трећег разреда су посетили Пошту. Детаљније у ваннаставне активности.

20.03.2018.

Резултати са такмичења

Одличне резултате ученика наше школе са такмичења из шаха, технике и технологије и биологије можете погледати у одељку успеси ученика.

11.03.2018.

Такмичење из географије

Марко Анић, ученик осмог разреда, освојио је треће место на Општинском такмичењу из географије. Више у одељку успеси ученика.

21.02.2018.

Дан матерњег језика

У нашој школској библиотеци обележен је Дан матерњег језика. Симболично започет у 11:55 како би се показало да је крајње време да се окренемо неговању матерњег језика и културе. Желимо да подстакнемо читање, као и неговање нашег језика. Фотографије погледајте у одељку Фото галерија.

26.11.2017.

Такмичење у плесу

Одржано је такмичење у плесу под називом ,,И ја знам да плешем''. Више у одељку успеси ученика.

13. октобар 2017

Одржан је Угледни час. Више у делу стручно усавршавање.

06.06.2016.

Раша Попов у посети нашој школи

Ученици разредне наставе Орашца и Копљара имали су част да проведу ,,Час са Рашом'' . Како је протекао сусрет, више у одељку ваннаставне активности.

18.05.2016.

Општинско такмичење

Успехе ученика наше школе на Општинским такмичењима можете погледати у одељку успеси ученика.

17.05.2016.

Едукативна радионица

Ученици издвојеног одељења у Копљарима учествовали су у едукативној радионици ,,Народно градитељство аранђеловачке општине.'' Више у одељку ваннаставне активности.

17.05.2016.

Републичко такмичење

Нашој драгој Селени Михаиловић, кoја је име наше школе пронела до Сремских Карловаца ЧЕСТИТАМО НА ОСВОЈЕНОМ ТРЕЋЕМ МЕСТУ, НА РЕПУБЛИЧКОМ ТАКМИЧЕЊУ КЊИЖЕВНЕ ОЛИМПИЈАДЕ. Заслуге за упех, труд и знање наше ученице припадају наставници Тамари Јанковић професорки српског језика. Све честитке за успех ! Фотографије погледајте у одељку Фото галерија.

07.05.2016.

Обавештење за ученике VIII разреда и њихове родитеље

МПНТР објавило је План уписа одељења у средње школе, Упутство за тумачење Конкурса, Конкурс, Адресе домова, Здравствене услове и Календар плана уписа у средње школе. Каталогу приступите путем линка а све додатне информације у вези са ПЛАНОМ УПИСА објављене су на сајту

07.05.2016.

Обавештење за ученике и њихове родитеље

МПНТР објавило је Резултате избора уџбеника на нивоу сваке школе за Каталог уџбеника који ће се у основним школама користити од школске 2016-2017. до 2018-2019. године. Податке можете погледати на следећем линку

29.04.2016.

Веронаука

На блогу нашег наставника веронауке можете погледати како је обележена Лазарева субота у Копљарима и како је протекло осликавање Васкршњих јаја ученика нижих разреда.

26.04.2016.

Осликавање Васкршњих јаја

Фотографије радионице осликавања Васкршњих јаја која је спроведена у сарадњи са Народним музејем из Аранђеловца, можете погледти у одељку Фото галерија.

24.04.2016.

Јавни час

Представљање историје Првог српског устанка у извођењу приказа ученика седмог разреда у виду јавног часа, одржаће се у понедељак, 25.04.2016. у Марићевића јарузи. Дођите да уживамо.

24.04.2016.

Веронаука у Орашцу

Пратите објаве на блогу нашег наставника веронауке Златка Вујановић на http://veronaukaorasac.blogspot.rs/

15.04.2016.

Креативна радионица

У петак, 15. априла ученици петог и шестог разреда наше школе су посетили Градску библиотеку „Свети Сава” у Аранђеловцу и учествовали у креативној радионици „Учени фес” Драгане Вулићевић. Више у одељку ваннаставне активности.

25. фебруар 2013

Вест

Објављења Јавна набавка мале вредности ЈНМВ 01/14 за извођење екскурзије за ученике од 1. до 8. разреда и наставе у природи.

 


ДАН ШКОЛЕ

СРЕТНИМО СЕ У СУСРЕТ СРЕТЕЊУ

Да заједно обележимо Дан школе
14.2.2014. године
у 16,00 часова свечана приредба у холу школе.

БИЋЕ НАМ ДРАГО ДА БУДЕТЕ НАШИ ДРАГИ ГОСТИ!

С’ ПОШТОВАЊЕМ
КОЛЕКТИВ ШКОЛЕ

27. октобар 2013

Школа је добила пакет са спортском опремом од Спортског савеза Србије. Више у одељку ваннаставне активности.

23. октобар 2013

Нашу школу посетили су ученици ОШ Свети Сава из Аранђеловца. Више у одељку ваннаставне активности.

22. октобар 2013

Наши ученици други у округу. Више у одељку успеси ученика.

21. октобар 2013

Одржан је Угледни час. Више у делу стручно усавршавање.

17. октобар 2013

Одржано општинско такмичење у стоном тенису. Више у одељку успеси ученика.

16. октобар 2013

Обележен је Светски дан здраве хране – 16. Октобар. Више у одељку ваннаставне активности.


Архива са свим вестима